Menumenuclose

Stroom aanvragen bij ENGIE

Wanneer u verhuisd bent, of voor het eerst een woning heeft gekocht, krijgt u te maken met het aanvragen van stroom en/of gas. ENGIE is energieleverancier van stroom en gas. Maar wanneer u bijvoorbeeld al gas in uw woning heeft, of gebruikt maakt van stadsverwarming, kunt u ook alleen stroom aanvragen.

In Nederland mag u zelf weten bij welke energieleverancier u energie afneemt. Het is ook niet verplicht om gas en stroom bij dezelfde leverancier af te nemen.

Hoe kunt u stroom aanvragen?

  1. Vul postcode en huisnummer in om welk adres het gaat.
  2. Kies of u stroom en gas, of één van de twee wilt aanvragen.
  3. Vul uw (geschatte) jaarverbruik in. Mocht u dit niet weten, dan kunt u in de volgende stap een schatting maken
  4. Start de berekening en begin met gas en/of stroom aanvragen

Wat is belangrijk bij stroom aanvragen?

Bij het stroom aanvragen zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn. Welke looptijd is bijvoorbeeld het beste voor uw situatie. Wanneer u stroom gaat aanvragen kunt u namelijk kiezen uit verschillende contracten en looptijden. U kunt kiezen voor een contract voor 1 jaar, 3 jaar, of een contract voor onbepaalde tijd. Wanneer u kiest voor een eenjarig of driejarig contract, dan zijn de energietarieven voor die periode vastgezet. U bent de gehele looptijd verzekerd van een vast tarief en krijgt niet te maken met tariefswijzigingen. Het contract voor onbepaalde tijd is maandelijks opzegbaar en heeft een variabel tarief dat jaarlijks wijzigt op 1 januari en 1 juli. Het variabele tarief ligt meestal hoger dan wanneer u kiest voor een vast tarief.

De opbouw van de energieprijzen

Energieprijzen zijn opgebouwd uit drie onderdelen. Leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. Alleen de leveringskosten worden bepaald door de energieleverancier. Op de netbeheerkosten en overheidsheffingen heeft een energieleverancier geen invloed.

Enkeltarief
Bij het stroom aanvragen kunt u er voor kiezen om stroom geleverd te krijgen tegen een enkeltarief. De stroom heeft dag en nacht dezelfde prijs. Enkeltarief is voordeliger wanneer u overdag vaak thuis bent.

Dubbeltarief
Wanneer u voor het dubbeltarief kiest krijgt u stroom geleverd tegen het daltarief en het normaaltarief. Het daltarief geldt in de meeste regio’s vanaf 23:00 uur tot 7:00 uur. Overdag is het normaaltarief van toepassing. Het is niet mogelijk stroom af te nemen tegen het dubbeltarief wanneer u een enkele meter heeft.

Vragen over stroom aanvragen

Heeft u vragen over het aanvragen van stroom of gas of heeft u vragen over een van onze andere energieproducten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.