Menumenuclose

Kosten per kWh elektriciteit

De kosten per kWh zijn opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw. De hoogte van prijs per kWh is afhankelijk van het type contract. Bij ENGIE heeft u de keuze uit een variabel contract en een vast contract. Het is voordeliger om een contract voor langere periode af te sluiten. U bent daarmee verzekerd van een vast tarief en krijgt niet te maken met prijswijzigingen.

Vast tarief

Wanneer u een eenjarig of een driejarig contract aangaat. Dan liggen de kosten per kWh en gas voor die periode vast. U bent tijdens uw contract verzekerd van een vaste tarief. U hoeft zich geen zorgen te maken over prijswijzigingen op de energiemarkt want uw tarieven blijven hetzelfde zolang uw contract loopt. In de afbeelding is in een grafiek weergegeven waaruit de kWh prijs uit bestaat. Slechts 22 procent van de elektriciteitsprijs (de leveringskosten) wordt bepaald voor de leverancier. De overige delen worden bepaald door de netbeheerder en de overheid.

Opbouw kWh prijs

Variabel tarief

Wanneer u bij ons kiest voor een modelcontract, dan krijgt u geleverd tegen een variabel tarief. Het variabele tarief is een tarief dat jaarlijks op 1 januari en 1 juli gewijzigd wordt. Het modelcontract is een contract dat maandelijks opzegbaar is. Wanneer u het niet prettig vindt om gebonden te zijn aan een langdurig contract, dan is het modelcontract een goede keuze. Het nadeel van dit contract is dat dit de duurste energietarieven zijn die wij aanbieden.

De actuele prijs per kWh

Benieuwd naar onze scherpste tarieven van dit moment? Wanneer u uw postcode + huisnummer en in de volgende stap een geschat verbruik en de gewenste looptijd invult zijn onze tarieven te zien. Ze staan onder het tabblad 'tarieven'.

Enkeltarief

Wanneer u gebruikt maakt van een enkele meter, dan krijgt u stroom geleverd tegen een enkeltarief. Het maakt dan niet uit of u overdag of s’ nachts de wasmachine of vaatwasser laat draaien. Heeft u een dubbele meter, maar wilt u toch gebruik maken van een enkeltarief? Dat kan! Wanneer u overdag veel thuis bent, kan een enkeltarief voordeliger voor u zijn. De kosten per kWh van het enkeltarief liggen tussen het dal- en normaaltarief in.

Dubbeltarief

Wanneer u een dubbele meter heeft, dan kunt u gebruik maken van het dubbeltarief. Het dubbeltarief bestaat uit een normaal tarief en een dal tarief. Alle elektriciteit die u doordeweeks overdag tussen 7:00 uur en 23:00 uur verbruikt wordt afgerekend tegen het normaaltarief. Vanaf 23:00 uur tot de volgende ochtend 7:00 uur en in het weekend wordt de elektriciteit afgerekend tegen het daltarief. In een aantal plaatsen in Noord-Brabant en Limburg gaat het daltarief om 21:00 uur in. Dat is afhankelijk van de netbeheerder. De kosten per kWh liggen in de daluren lager dan overdag.

Vragen over de kosten per kWh

Heeft u vragen over de kosten per kWh of over een van onze andere producten of diensten? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij uw energiezaken!

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren