Menumenuclose

Wat zijn de kosten per m3 gas?

Gasverbruik wordt gerekend in kubieke meters (m³). Bent u benieuwd wat de kosten per m³ gas voor u zijn? Of wilt u weten hoeveel u kunt besparen als u overstapt naar gas van ENGIE? Om dit te berekenen is het belangrijk om te weten dat de gasprijs in Nederland opgebouwd is uit verschillende onderdelen.

Bekijk gastarieven ENGIE

De opbouw van de gasprijs

Energieprijzen opbouw gas

Aangezien de gasprijs bestaat uit meerdere onderdelen, kan het lastig zijn om uit te rekenen wat uw gasverbruik daadwerkelijk kost. U betaalt naast het gas zelf (leveringskosten) namelijk ook netbeheerkosten, overheidsheffingen en btw. De kosten per m³ gas bestaan voor ongeveer een derde deel uit het gas (kale gasprijs) en voor de andere helft uit de overige kosten. Leveranciers kunnen u goedkoper gas aanbieden door het gastarief te verlagen. Op de overige kosten kan een gasleverancier geen invloed uitoefenen.

Wat zijn nu precies de kosten per m³ gas?

De kosten per m³ gas worden 2 keer per jaar vastgesteld door de Nederlandse energieleveranciers. Van dagelijkse prijsschommelingen merkt u dan ook niets op uw rekening. Nederland bestaat uit 10 gasregio's en in elke regio zijn verschillende netbeheerders actief. Voorheen had elke gasregio een ander gastarief. Bij ENGIE is dat niet meer het geval. We maken we geen onderscheid in waar u woont, iedere klant betaalt hetzelfde gastarief.

Benieuwd naar de kosten per m³ gas? Door uw postcode en huisnummer in te vullen, en in de volgende stap een (geschat) verbruik, kunt u na het kiezen van een looptijd de tarieven inzien.

Voordelig gas van ENGIE

Bij ENGIE profiteert u altijd van voordelige kosten per m³ gas. U kunt bij ons kiezen voor een looptijd van 3 jaar of van 1 jaar. Daarmee kunt u een voordelig gastarief voor meerdere jaren vastzetten. Zo bepaalt u zelf wat voor uw situatie de slimste keuze is. Daarnaast bieden wij u verschillende opties aan om te besparen op gas

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,4
  Gemiddeld cijfer
 • 95%
  Beveelt ons aan
 • 2326+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom