Menumenuclose

Gas, water en licht aanvragen

Gas, water en licht aanvragen is iets waar iedereen mee van doen krijgt. Het lijkt ingewikkeld, het aanvragen van gas, water & licht, maar we helpen u graag door de stappen heen. U bent bij ENGIE verzekerd van een voordelig en 100% groen aanbod, bij het verlengen van huidige energiecontract, maar ook als u zich als nieuwe klant wilt aanmelden. We geven u direct inzicht in uw toekomstig maandbedrag voor energie. 

Gas en/of licht aanvragen

Hoe vraag ik gas en licht aan?

Bij ENGIE kunt u online een vrijblijvend en persoonlijk aanbod berekenen. U dient hiervoor een aantal gegevens in te voeren. Deze gegevens gebruiken wij om het persoonlijke aanbod te berekenen. Tijdens de berekenen kunt u onderstaande stappen volgen:

  1. Vul uw postcode en huisnummer in waarvoor u gas en licht wilt aanvragen.
  2. Vul de energie in die u gaat gebruiken. Dit kan 'stroom', 'gas' of beide zijn.
  3. Vul uw (geschatte) verbruik per jaar in. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u in de volgende stap een schatting maken.
  4. Start de berekening en vraag gas en licht aan!

Persoonlijk aanbod berekenen

Gas, water en licht aanvragen voor nieuwe woningen

Bent u net verhuisd of hebt u een nieuw huis laten bouwen? Iets wat snel over het hoofd wordt gezien is gas water licht aanvragen voor uw nieuwe thuis. Jammer, want een koud huis zonder elektriciteit, daar zit niemand op te wachten. Zorg dat u er warmpjes bij zit. Zodra u het nieuwe adres weet, kunt u bij ons al gas en licht aanvragen.

Aandachtspunten bij de aanvraag van gas en licht

Vast, variabel, groen of grijs: keuzes die voor een hoop vragen kunnen zorgen. Wij zijn hierin duidelijk. Wilt u het goedkoopste energiecontract, of vindt u juist de zekerheid op langere termijn belangrijk? ENGIE helpt u op weg en zet de belangrijkste punten waar u op moet letten bij gas water licht aanvragen op een rijtje.

Looptijden van verschillende contracten

Vaste of variabele energietarieven

Groene of grijze energie

Water aanvragen, hoe gaat dat in zijn werk?

Anders dan gas en licht, wordt water geleverd via een waterbedrijf. In Nederland zijn 10 regiogebonden waterbedrijven actief. U kunt dus maar bij één waterbedrijf water afnemen, gebaseerd op uw adres. Wisselen van waterleverancier is dan ook niet mogelijk. Alleen wanneer u verhuist naar een gebied waar een ander bedrijf actief is, krijgt u water van een ander waterbedrijf. De procedure van aanmelden verschilt per waterbedrijf, maar over het algemeen is online aanmelden het gemakkelijkst. Bezoek de website van het waterbedrijf in uw regio om u aan te melden voor water.

De waterbedrijven per regio:

Is er in uw woning of gebouw nog geen wateraansluiting aanwezig, dan kunt u deze aanvragen via mijnaansluiting.nl. Via die website kunt u ook een verplaatsing of verwijdering van de aansluiting aanvragen.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2683+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom