Menumenuclose

Gas en elektra aanvragen

Ieder huishouden in Nederland heeft er mee te maken: gas en elektra aanvragen. Het aanvragen van gas en elektra kan heel eenvoudig via onze website. Wij regelen de complete aanmelding. Ook als het om een overstap of een nieuwe woning gaat kunt u zich via de website aanmelden.

 1. Vul uw postcode en huisnummer in
 2. Kies voor stroom, gas of stroom en gas
 3. Vul in de volgende stap het (geschatte) verbruik in
 4. Start de berekening en begin met gas en elektriciteit aanvragen

Wanneer u uw verbruik niet weet kunt u in de volgende stap op basis van het type woning en aantal bewoners een schatting maken.

Wat is belangrijk bij het aanvragen van gas en elektra?

Bij het kiezen van een energiecontract heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Hieronder vindt u de belangrijkste zaken rondom het aanvragen van gas en stroom.

Looptijd
Een belangrijk onderdeel bij gas en elektra aanvragen is de looptijd van het energiecontract. Bij ENGIE heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een één- of driejarig contract, of een contract voor onbepaalde tijd, ook wel het modelcontract genoemd. Het modelcontract is een maandelijks opzegbaar energiecontract.

Energietarieven
De energiecontracten voor één en drie jaar hebben een vast tarief. U bent de gehele looptijd verzekerd van hetzelfde tarief. Wanneer u kiest voor het modelcontract, heeft u te maken met het variabele tarief. Het variabele tarief wijzigt jaarlijks op 1 januari en 1 juli.

Groene energie
Al onze elektra is 100 procent groen en opgewekt uit herleidbare bronnen. Bij ENGIE kunt u zelf een energiebron kiezen. Helaas kunnen we in Nederland (nog) niet zonder gas, daarom planten wij ter compensatie bomen. Bomen zetten namelijk CO2 om in zuurstof.

Vragen over gas en elektra

Heeft u vragen over het gas en elektra aanvragen of een van onze andere energieproducten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wat gebeurt er na uw aanvraag

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2637+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom