Menumenuclose

Onze energietarieven

Wat u voor uw energie betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren. Uw energietarieven zijn namelijk standaard opgebouwd uit 3 onderdelen. Daarnaast hebben bijvoorbeeld de stijgende prijzen op de energiemarkt invloed op uw energietarieven. Wij zorgen er echter altijd voor dat het effect hiervan minimaal is. Wij leggen u uit hoe onze energietarieven zijn opgebouwd.

Energietarieven berekenen

De opbouw van onze energietarieven

Voor zowel gas als elektriciteit geldt dat uw energietarieven bestaan uit leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. De leveringskosten zijn de kosten die u maakt voor de hoeveelheid elektriciteit of gas die u verbruikt. Dit betaalt u aan uw gasleverancier. Netbeheerkosten betaalt u zodat de netbeheerder het voor u mogelijk kan maken om daadwerkelijk gebruik te maken van uw energie. De netbeheerder legt namelijk kabels en leidingen aan en onderhoudt deze. Het laatste onderdeel, overheidsheffingen, is vastgesteld door de overheid. Met deze heffingen betaalt u de Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw.

Opbouw elektriciteitsprijsOpbouw gasprijs

Uw energietarieven

Bent u benieuwd naar de energietarieven die voor u gelden? Wanneer u hieronder uw postcode en huisnummer en (geschatte) verbruik invult, kunt u in de volgende stap de energietarieven zien, naast het tabblad 'kosten'. Bent u al klant van ENGIE? Dan vindt u uw energietarieven in MijnENGIE.

Profiteren van gunstige energietarieven?

Bij ENGIE profiteert u van gunstige gas- en stroomtarieven. Maar wist u dat wij enkel groene stroom leveren? Met uw goedkope energie helpt u dus ook nog eens mee aan een betere wereld! Wilt u direct klant worden? Bereken uw maandbedrag en bekijk welke energietarieven wij u te bieden hebben!

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2637+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom