Menumenuclose

Onze energietarieven

Wat u voor uw energie betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren. Uw energietarieven zijn namelijk standaard opgebouwd uit 3 onderdelen. Daarnaast hebben bijvoorbeeld de stijgende prijzen op de energiemarkt invloed op uw energietarieven. Wij zorgen er echter altijd voor dat het effect hiervan minimaal is. Wij leggen u uit hoe onze energietarieven zijn opgebouwd.

De opbouw van onze energietarieven

Voor zowel gas als elektriciteit geldt dat uw energietarieven bestaan uit leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. De leveringskosten zijn de kosten die u maakt voor de hoeveelheid elektriciteit of gas die u verbruikt. Dit betaalt u aan uw gasleverancier. Netbeheerkosten betaalt u zodat de netbeheerder het voor u mogelijk kan maken om daadwerkelijk gebruik te maken van uw energie. De netbeheerder legt namelijk kabels en leidingen aan en onderhoudt deze. Het laatste onderdeel, overheidsheffingen, is vastgesteld door de overheid. Met deze heffingen betaalt u de Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw.

Opbouw elektriciteitsprijsOpbouw gasprijs

De invloed van de regio op het gastarief

De netbeheerkosten die u over uw gas betaalt zijn afhankelijk van de regio waarin u woont. Er wordt gekeken naar de afstand tussen uw woonplaats en Groningen, de belangrijkste plek voor gaswinning in Nederland. Nederland is hiervoor opgedeeld in 10 regio’s en per regio zijn verschillende netbeheerders actief. Voor regio’s die verder van Groningen liggen geldt dat het gas een langere afstand moet afleggen. Om deze reden is het aandeel van de netbeheerder in de kosten per m3 gas in deze regio’s enigszins hoger dan in de regio’s rondom Groningen.

Uw energietarieven

Bent u benieuwd naar de energietarieven die voor u gelden? Wanneer u hieronder uw postcode en huisnummer en (geschatte) verbruik invult, kunt u in de volgende stap de energietarieven zien, naast het tabblad 'kosten'. Bent u al klant van ENGIE? Dan vindt u uw energietarieven in MijnENGIE.

Profiteren van gunstige energietarieven?

Bij ENGIE profiteert u van gunstige gas- en stroomtarieven. Maar wist u dat wij enkel groene stroom leveren? Met uw goedkope energie helpt u dus ook nog eens mee aan een betere wereld! Wilt u direct klant worden? Bereken uw maandbedrag en bekijk welke energietarieven wij u te bieden hebben!

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,4
  Gemiddeld cijfer
 • 96%
  Beveelt ons aan
 • 2254+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren