Menumenuclose

Onze energieprijzen

Onze energieprijzen, daar vertellen wij u graag meer over. Als energiemaatschappij zijn we namelijk graag duidelijk en transparant over energie. Onze stroomtarieven en de kosten voor gas zijn opgebouwd uit verschillende elementen. Lees direct meer over hoe onze energietarieven zijn opgebouwd, vergelijk de prijzen met die van andere leveranciers en bereken uw voordeligste maandbedrag!

Energieprijzen berekenen

Energieprijzen checken en vergelijken

Vergelijk onze energieprijzen met die van andere Nederlandse energieleveranciers, zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt voor uw portemonnee en een positieve toekomst. Het vergelijken van energieprijzen maken wij u graag zo gemakkelijk mogelijk. Zo houdt u energie over voor andere dingen! Hier kunt u uw energiekosten berekenen.

Wat zijn onze energieprijzen?

De energieprijzen verschillen per contract. Hoe langer de looptijd, hoe gunstiger de tarieven zijn. De tarieven zijn te vinden wanneer u uw postcode, een (geschat) verbruik en looptijd waarvan u de tarieven wilt weten heeft ingevuld. In het tweede tabblad, naast het tabblad 'Kosten' vindt u onze actuele energieprijzen.

Opbouw van onze energieprijzen

U maakt elke maand een bedrag over aan uw energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Echter is niet het hele bedrag bedoeld voor de energieleverancier, want energieprijzen bestaan naast de leveringskosten, ook wel vastrecht genoemd, ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Ook ENGIE draagt deze kosten en heffingen af aan de netbeheerder en de overheid.


Energieprijzen opbouwEnergieprijzen opbouw gas

Leveringskosten

De leveringskosten is het deel van de energierekening wat u betaalt voor de levering van gas of stroom. Kortom, energie die u gebruikt om comfortabel te leven. Deze energie gebruikt u bijvoorbeeld voor uw elektrische apparaten en uw verwarming. De leveringskosten worden berekend door onze prijs per kWh elektriciteit en prijs per kubieke meter gas te vermenigvuldigen met uw verbruik, plus een vast bedrag per jaar.

Netbeheerkosten

Dit is het gedeelte van uw energierekening dat wordt afgedragen aan uw netbeheerder. Een netbeheerder zorgt ervoor dat uw gas en stroom daadwerkelijk geleverd wordt. Zij leggen de kabels en leidingen aan waarmee gas en stroom naar uw woning getransporteerd wordt. Netbeheerkosten zijn dus de kosten voor de aanleg en het onderhoud van de kabels en leidingen naar uw meterkast. Daarnaast zijn ook de kosten voor de huur van uw energiemeter meeberekend in de netbeheerkosten.

Overheidsheffingen

Een onderdeel van uw energieprijs bestaat uit heffingen van de overheid. Zo betaalt u via deze overheidsheffingen voor Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw. Deze heffingen betaalt iedereen en worden jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Bereken snel het tarief voor uw energie

ENGIE hanteert altijd scherpe tarieven. Het berekenen van uw eigen persoonlijke energieprijs maken wij graag zo simpel mogelijk. U kunt uw huidige energieprijs vergelijken met onze prijzen. Wij berekenen altijd actuele eerlijke tarieven, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Bereken uw nieuwe maandbedrag door uw energiekosten te berekenen en stap over naar groene stroom van ENGIE!

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2724+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom