Menumenuclose

Energieleverancier zonder borg

Iedereen is welkom om klant te worden bij ENGIE. Heeft u in het verleden altijd netjes uw energierekening betaald bij uw huidige en vorige energieleverancier, dan is er niets aan de hand en zijn wij voor u de energieleverancier zonder borg. Heeft u in het verleden betalingsproblemen gehad, dan kan het zijn dat wij u vragen een waarborgsom te betalen.

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is een bedrag dat een energieleverancier kan vragen aan nieuwe klanten. Het komt slechts een enkele keer voor dat wij een nieuwe klant vragen een borgsom te betalen. Een energieleverancier zonder borg is er op dit moment niet in Nederland. De hoogte van de waarborgsom verschilt wel per energieleverancier. Elke energieleverancier mag namelijk zelf de hoogte van de waarborgsom bepalen.

Wanneer vragen wij een waarborgsom?

Wij vragen aan u een waarborgsom wanneer u een spoedaanvraag bij ons doet zonder dat het om een verhuizing gaat, of wanneer u in het verleden bij ons of een andere energieleverancier een (langdurige) betalingsachterstand heeft gehad. Mocht het toch niet lukken om de maandelijkse energiekosten te betalen, dan hebben wij altijd nog uw waarborgsom achter de hand. Betaalt u netjes de energiefactuur tijdens uw contract. Dan krijgt u de volledige waarborgsom uiteraard terug. Heeft u in het verleden altijd netjes betaald? Dan kunt u bij ENGIE overstappen zonder borg te betalen.

Wat is de hoogte van de waarborgsom?

Bij ENGIE vragen wij een waarborgsom van maximaal 200 euro per aansluiting. Heeft u gas en elektriciteit nodig, dan zal de waarborgsom maximaal 400 euro bedragen.

Klant worden bij ENGIE

Benieuwd naar uw voordeel wanneer u klant wordt bij ENGIE? Vul uw postcode, huisnummer en in de volgende stap uw verbruik in en bekijk uw voordeel.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2421+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom