Menumenuclose

Energieleverancier zonder borg

Nu klant worden

Iedereen is welkom om klant te worden bij ENGIE. Heeft u in het verleden altijd netjes uw energierekening betaald bij uw huidige en vorige energieleverancier, dan is er niets aan de hand en zijn wij voor u de energieleverancier zonder borg. Heeft u in het verleden betalingsproblemen gehad, zijn er vermoedens hiervan, of doet u een spoedaanmelding (aanmelding binnen 30 dagen), dan kan het zijn dat wij u vragen een waarborgsom te betalen.

Voor bewindvoerders bieden wij echter een uitzondering. Energiezaken willen we graag voor iedereen goed regelen, ook voor mensen die onder bewind staan. Lees hier meer over uitzonderingen die mogelijk zijn wanneer sprake is van bewind.

Wat is een waarborgsom?

Een waarborgsom is een bedrag dat een energieleverancier kan vragen aan nieuwe klanten. Het komt slechts een enkele keer voor dat wij een nieuwe klant vragen een borgsom te betalen. Een energieleverancier zonder borg is er op dit moment niet in Nederland. De hoogte van de waarborgsom verschilt wel per energieleverancier. Elke energieleverancier mag namelijk zelf de hoogte van de waarborgsom bepalen.

Wanneer vragen wij een waarborgsom?

Wij vragen een waarborgsom

 • wanneer u een spoedaanmelding bij ons doet zonder dat het om een verhuizing gaat; 
 • wanneer u in het verleden bij ons een (langdurige) betalingsachterstand heeft gehad;
 • wanneer er twijfel is over het betaalgedrag.
Mocht het namelijk niet lukken om de maandelijkse energiekosten te betalen, dan heeft de leverancier altijd nog de waarborgsom achter de hand. Betaalt u netjes de energiefactuur tijdens uw contract. Dan krijgt u de volledige waarborgsom uiteraard terug. Bent u in het verleden klant geweest bij ENGIE en heeft u toen altijd netjes betaald? Dan kunt u bij ENGIE overstappen zonder borg te betalen.

Wat is de hoogte van de waarborgsom?

Bij ENGIE vragen wij een waarborgsom van maximaal 200 euro per aansluiting. Heeft u gas en elektriciteit nodig, dan zal de waarborgsom maximaal 400 euro bedragen.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2721+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom

Aanmelden voor klanten met een bewindvoerder

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland is voorzien van energie. Daarom kunnen wij een energieleverancier zonder borg zijn voor mensen die onder bewind staan. Hier hebben wij al veel ervaring mee en willen u hier dan ook graag mee helpen en u voorzien van advies.

Ik ben bewindvoerder, wat kan ik doen?

Als bewindvoerder kunt u uw cliënt bij ons aanmelden. Wanneer het een reguliere aanmelding of overstap betreft, met een ingangsdatum minimaal 30 dagen in de toekomst, dan kan dat via onze website of via de klantenservice. In deze gevallen vragen wij geen waarborg. 

Na de aanmelding dient u als bewindvoerder de beschikking te mailen naar debiteurenbeheer.nl@engie.com, waarin is aangegeven dat u namens uw cliënt deze aanmelding voor energie doet. Wij zullen dan vervolgens de aanmelding controleren. Wanneer alles akkoord is, kunnen wij voor uw cliënt afzien van de borg bij het energiecontract.

Heeft uw cliënt binnen 30 dagen energie nodig? Dan is sprake van een spoedaanmelding. Dit gaat echter wat anders dan een reguliere aanmelding voor energie. Spoedaanmeldingen voor klanten onder bewind gaan bij ons altijd in overleg. Neem daarom bij spoed contact met ons op via 088 769 1024 of per e-mail via debiteurenbeheer.nl@engie.com. Onze afdeling Bijzonder Beheer helpt u graag verder!

Daarnaast zorgen wij niet alleen voor de levering van energie, maar geven we ook advies over hoe uw cliënten op hun gas en elektra kunnen besparen. Zo zorgen we er samen voor dat de energierekening zo laag mogelijk blijft.

Waarom ENGIE Energie voor bewindvoerders?

 • Debiteurenadministratie specifiek voor bewindvoerders en instantie
 • Snelste reactietijd binnen de branche
 • Inzicht in het verbruik van uw cliënten via MijnENGIE

 • Betalingsherinneringen komen later dan normaal in verband met binnenkomende uitkeringen
 • Uitzonderlijke betalingsregelingen mogelijk in overleg

Hoe werkt een aanmelding voor energie zonder borg?

wb_sunny

Aanmelden

De bewindvoerder doet een aanmelding en bevestigt het contract

date_range

Bevestiging

Bericht per e-mail dat het contract is ingegaan

mail_outline

Beschikking opsturen

De bewindvoerder mailt de beschikking naar debiteurenbeheer.nl@engie.com

assignment_returned

Huidig contract

ENGIE neemt contact op met de huidige leverancier om het contract op te zeggen

dvr

Meterstanden

Wij vragen de meterstanden bij u op. Heeft u een slimme meter, dan krijgen wij deze vanzelf

done

Welkom bij ENGIE

Uw overstap is geslaagd. Vanaf nu ontvangt u 100% lokaal opgewekte energie, geleverd door ENGIE.

Ik sta onder bewind, wat betekent dit voor mij?

Wanneer u onder bewind staat dient uw bewindvoerder, namens u, de aanmelding voor energie bij ons te doen. Als alles in orde is, kunnen wij afzien van de borgsom en kunt u een energiecontract zonder borg krijgen. Wij leveren u dan energie en voorzien u graag van advies over het besparen op uw energiekosten. Alleen uw bewindvoerder kan deze aanmelding bij ons voor u doen.

Klant worden bij ENGIE

Benieuwd naar uw voordeel wanneer u klant wordt bij ENGIE? Bereken via onderstaande knop uw maandbedrag en bekijk uw voordeel.

Bereken mijn maandbedrag