Menumenuclose

Een energieleverancier kiezen is niet moeilijk. Bij het kiezen van een energieleverancier zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij hebben de belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet, zodat u goed voorbereid bent wanneer u een energieleverancier kiezen gaat.

Welke contractvorm past bij mij?

Wanneer u een energieleverancier kiezen gaat, heeft u de keuze uit verschillende contractvormen en tarieven. Wanneer van zekerheid houdt, is een contract voor 1 of 3 jaar een goede optie. U bent de gehele looptijd verzekerd van een vast voordelig tarief, hierdoor zult u nooit te maken krijgen met tariefswijzigingen. Maak hieronder een berekening en bekijk wat voor u aantrekkelijk is.

Maandelijks opzegbare energiecontracten?

Houdt u niet van langdurige contracten? Dan is het modelcontract een uitkomst. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar en heeft variabele tarieven die ieder jaar op 1 januari en 1 juli gewijzigd worden. Het voordeel hiervan is dat u nergens aan vast zit, een nadeel van het modelcontract is dat de variabele tarieven meestal hoger liggen dan wanneer u een contract voor 1 of 3 jaar aangaat.

Groene energie

Het leveren van groene energie kan een belangrijke factor zijn bij de keuze van een energieleverancier. In Nederland gaan we steeds meer van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Echter zijn er nog steeds energieleveranciers die niet volledig groen zijn. Gelukkig zijn we dat bij ENGIE wel en leveren we alleen 100% groene stroom. We hebben zonneparken in Nederland en Italië, een windmolenpark in de Noordzee en water energie bronnen in Frankrijk.

Enkel of dubbeltarief

Wanneer u een enkele meter heeft, dan krijgt u geleverd tegen het enkeltarief. U krijgt dan de hele dag stroom geleverd tegen hetzelfde tarief. Wanneer u gebruikmaakt van een dubbele meter, dan kunt u gebruik maken van het dubbeltarief. U krijgt dan overdag geleverd tegen het normaal tarief, en in de avonduren en ‘s weekends tegen het daltarief. De tijden dat het daltarief ingaat verschilt per netbeheerder, maar in de meeste gevallen is dit tussen 23:00 en 7:00 uur en in het weekend. Heeft u een dubbele meter maar wilt u toch gebruik maken van het enkeltarief, dan is dat bij ons ook mogelijk.

Hulp bij een energieleverancier kiezen

Een energieleverancier kiezen is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer u vragen of hulp nodig heeft helpen wij u graag. Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Of bereken direct uw maandbedrag

Zo eenvoudig is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2721+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom