Menumenuclose

Energieleverancier van groene stroom en gas

Direct aanmelden

Wat doet een energieleverancier?

De energieleverancier zorgt voor de levering van stroom en gas naar uw woning. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de transportnetten van regionale netbeheerders. U kiest zelf wie uw energieleverancier is. U kunt één leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook twee aparte bedrijven zijn: een stroomleverancier en een gasleverancier. U kunt bij ENGIE stroom en gas afnemen, alleen gas afnemen of alleen stroom afnemen.

De keuze is aan u.

Zo eenvoudig is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Energieleverancier en energieproducent

Energieleveranciers concurreren meer dan ooit tevoren, wat prijsvoordeel oplevert voor u als klant. Omdat wij al onze elektriciteit zelf opwekken, kunnen wij het u voor een aantrekkelijk tarief aanbieden. Wanneer u een energieleverancier gaat kiezen, hebt u de keuze uit verschillende contractvormen en tarieven. Wanneer u van zekerheid houdt, is een contract voor 1 of 3 jaar een goede optie. U bent gedurende de looptijd verzekerd van één voordelig tarief. Hierdoor zult u nooit te maken krijgen met tariefswijzigingen. Maak een berekening en bekijk direct wat voor u aantrekkelijk is!

Wat is belangrijk bij het kiezen van een energieleverancier?

Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In Nederland zijn veel verschillende energieleveranciers met ieder andere punten die zij belangrijk vinden. Punten waar u op kunt letten bij het kiezen van een energieleverancier zijn:

Groene stroom

Voor veel mensen is het tegenwoordig vanzelfsprekend dat er alleen groene stroom wordt verbruikt, maar nog niet alle energieleveranciers in Nederland leveren 100 procent groene stroom. Bij ENGIE is dat wel het geval, wij leveren 100 procent groene stroom aan onze klanten.

Duur van het energiecontract

Wanneer u een energieleverancier kiest, kunt u vaak kiezen uit verschillende looptijden. Gaat u ergens tijdelijk wonen en heeft u tijdelijk een energiecontract nodig, dan past een variabel energiecontract het beste bij uw situatie. Wilt u meer zekerheid en vaste tarieven, dan is een energiecontract voor langere tijd een optie. Bij ENGIE bieden wij verschillende looptijden aan, waardoor er altijd een passend contract is dat bij uw situatie past.

Alleen stroom of gas

In sommige gevallen heeft u alleen stroom of alleen gas nodig. Bij het kiezen van een energieleverancier is het belangrijk om te kijken of het mogelijk is om dit los van elkaar af te kunnen nemen. Bij ENGIE is het mogelijk om alleen gas of alleen stroom af te nemen. Mocht u op een later moment alsnog beide willen afnemen, dan is dat geen probleem.

Ontdek uw energiekosten

Aan de slag met de ENGIE app

Met de ENGIE App heeft u altijd grip op uw energie. In duidelijke grafieken ziet u hoe het staat met uw verbruik, de kosten en of uw termijnbedrag nog wel bij u past. U ziet precies hoeveel u per jaar, maand en dag verbruikt. Heeft u een slimme meter? Dan ziet u het verbruik zelfs per uur. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  

Besparen op uw energie

Energie besparen kan op veel manieren, maar waar begint u? Een goedkopere energieleverancier, het huis isoleren, zelf energie opwekken, zonnepanelen plaatsen of slimme apparatuur installeren. Wij helpen u graag op weg. Met de ENGIE Wijzer krijgt u geheel vrijblijvend een advies op maat. Binnen 2 minuten krijgt u te zien waarop u kunt besparen. Ga dus snel aan de slag!

 

ENGIE Wijzer

Vragen over onze energie?

Wilt u meer weten over onze energiemaatschappij, wilt u wellicht overstappen van energieleverancier? Of hebt u andere vragen aan ENGIE? U kunt altijd online uw vragen stellen. Wij helpen u graag!

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2724+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom