Menumenuclose

Energie en gas

Ieder huis in Nederland heeft energie en gas nodig. In Nederland mag u als huishouden zelf bepalen bij welke energieleverancier u uw energie afneemt. Daarbij heeft u vaak de keuze uit verschillende contractvormen.

Contractvormen van ENGIE

Wanneer u ervoor kiest om energie en gas bij ENGIE af te nemen, kunt u kiezen uit een contractvorm die het best bij u past. Bij ENGIE heeft u de mogelijkheid om een contract aan te gaan voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Contract voor 1 of 3 jaar
Houdt u van zekerheid en wilt u weten waar u aan toe bent? Dan is een contract voor een bepaalde tijd de oplossing voor u. Wanneer u kiest voor een 1 of 3 jarig energiecontract, bent u de gehele periode verzekerd van een vast tarief voor zowel uw energie en gas. Hiermee voorkomt u dat uw tarieven wijzigen en uw maandbedrag niet meer in verhouding staat met uw verbruik.

Flexibel energiecontract
Een flexibel energiecontract, ook wel het ENGIE modelcontract, kan een uitkomst zijn wanneer u bijvoorbeeld niet zeker weet hoelang u ergens gaat wonen of dat u simpelweg nergens aan vast wil zitten. Het modelcontract van ENGIE is maandelijks opzegbaar en beschikt over variabele tarieven. Deze variabele tarieven wijzigen jaarlijks op 1 januari en 1 juli. Een nadeel van deze tarieven is dat ze hoger liggen dan wanneer u kiest voor een vast contract van 1 of 3 jaar. Een voordeel van het modelcontract is dat het voor onbepaalde tijd is en het daardoor iedere maand opzegbaar is.

Energie en gas van ENGIE

Benieuwd naar wat energie en gas voor u gaat kosten bij ENGIE? Vul uw postcode en huisnummer in, en in de volgende stap uw (geschatte) verbruik en bekijk wat u kunt besparing wanneer u uw energie en gas door ENGIE laat leveren!

Wat gebeurt er na uw aanvraag voor energie?

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Onze energiebronnen

De groene energie die wij leveren wordt opgewekt door één van onze duurzame energiebronnen. Wij hebben verschillende zonneparken in binnen- en buitenland. Een windmolenpark in de Noordzee. Op zee waait het twee keer zo hard, waardoor de stroom opbrengst twee keer zoveel is als op het vaste land. Daarnaast krijgt niemand ongevraagd een windmolen achter zijn of haar woning. In Frankrijk wekken wij water energie op. Door de vele hoogteverschillen is het de ideale plek voor de opwekking van water energie.

Gas
Helaas kunnen we met zijn allen op dit moment nog niet zonder gas. Wel zijn er veel manieren om te besparen op gas. Het verbruik van gas stoot CO2 uit, om deze CO2 uitstoot zoveel mogelijk op te vangen, plant ENGIE bomen tijdens de ENGIE boomplantdag.

Vragen over het afnemen van energie en gas bij ENGIE

Heeft u vragen over het afnemen van energie en gas of wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.