Menumenuclose

Energie aanvragen
groen en voordelig

Energie aanvragen is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Of het nu om een overstap gaat of om het kiezen van de eerste leverancier voor uw nieuwe thuis, bij ons kunt u terecht. Het aanvragen van energie lijkt ingewikkeld, maar valt reuze mee. Vul uw postcode en huisnummer in en begin direct met uw energie-aanvraag!

Hoe vraag ik energie aan?

Bij ENGIE bent u verzekerd van het voordeligste en groenste aanbod. Bereken uw energiekosten en vraag uw energie aan. Of u nu overstapt van energieleverancier, of voor het eerst energie aanvraagt, in de berekening geven wij u direct een indicatie van uw toekomstige termijnbedrag.

 1. Vul uw postcode en huisnummer in. Zo kunnen wij de gasregio bepalen en de netbeheerkosten berekenen
 2. Vul in welke soort energie u gaat gebruiken. Dit kan 'stroom', 'stroom en gas' of 'gas' zijn.
 3. Vul uw (geschatte) stroom- en gasverbruik per jaar in. Weet u uw verbruik niet? Dan kunt u in de volgende stap een schatting maken.
 4. Start de berekening en vraag energie aan!

Wat gebeurt er na uw energie-aanvraag?

Direct bericht per e-mail

U heeft 2 weken bedenktijd

ENGIE zegt (indien aanwezig) uw huidige contract op

Online meterstanden doorgeven

Overstap geslaagd, welkom bij ENGIE

Ik weet mijn verbruik niet

Weet u niet precies wat u verbruikt? Dan kunt u in de volgende stap van de berekening kiezen voor 'ik weet mijn verbruik niet'. Wij helpen u vervolgens om het jaarlijkse energieverbruik te schatten met behulp van drie snelle vragen. Uw energiekosten worden dan berekend op basis van in wat voor soort huis u woont, met hoeveel personen u er woont en welke duurzame techniek al aanwezig is. Het gemiddelde energieverbruik wordt vervolgens automatisch berekend, waarna u direct energie kunt aanvragen.

Waar moet ik op letten bij energie aanvragen?

Welk energiecontract kiest u? Vast, variabel, groen of grijs: legio keuzes die voor een hoop vragen kunnen zorgen. Wij zijn hierin duidelijk. Wilt u het goedkoopste energiecontract voor gas en stroom, of vindt u juist de zekerheid op langere termijn belangrijk? ENGIE helpt u op weg en zet de belangrijkste aandachtspunten bij energie aanvragen op een rijtje. 

Looptijd van het energiecontract

Hoe lang een contract doorloopt heeft direct invloed op de maandelijkse energiekosten. Bij ENGIE heeft u daarbij de keuze uit contracten voor 1 jaar, 3 jaar of voor onbepaalde tijd. In maandelijkse kosten geldt over het algemeen dat energie aanvragen voor een onbepaalde tijd het duurst is en 3-jarige contracten het goedkoopst.

Vast of variabel energietarief

Bij uw aanvraag kunt u kiezen voor energietarieven die gedurende de looptijd van het contract vast blijven staan. Zo weet u precies waar u elke maand aan toe bent. U kunt echter ook kiezen voor tarieven die twee keer per jaar veranderen. Het voordeel hiervan is dat u profiteert als de prijzen op de energiemarkt omlaag gaan, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de energieprijzen juist gaan stijgen. Over het algemeen zijn de langlopende contracten het voordeligst!

Groene of grijze energie

Hier kunnen we kort over zijn: onze energie is 100% groen! Onze groene stroom wordt opgewekt vanuit herleidbare bronnen. U weet dus precies waar uw elektriciteit vandaan komt. Gas dat wij leveren wordt gecompenseerd met de aanleg van bomen, zogenaamd bosgecompenseerd gas. Van elke kubieke meter gas die we leveren doneren we een percentage van het tarief aan Stichting Trees For All. Met deze donaties maken wij het mogelijk dat er bomen geplant worden in Nederlandse natuurgebieden. Onze bomen halen CO2 uit de lucht en zorgen daarmee voor een beter klimaat voor morgen!Man installeert zonnepanelen

Voor- en nadelen van onze energiecontracten

Het ENGIE modelcontract (voor onbepaalde tijd) heeft als voordeel dat u maandelijks op kunt zeggen. Bovendien is het energietarief flexibel, in tegenstelling tot de contracten van 1 en 3 jaar met beiden een vast tarief. Het voordeel van een 3-jarig contract ten opzichte van een 1-jarig contract is dat uw energieprijs voor langere tijd vaststaat, wat u langdurig de zekerheid geeft van een voordelig tarief. Het 1-jarig contract met vaste energietarieven is daarentegen de goedkoopste en tevens de populairste optie. 100% groen, voordelig voor u en een mooiere wereld!

Energie aanvragen voor een nieuwe woning

Bent u net verhuisd of hebt u een nieuw huis laten bouwen? Energie aanvragen voor uw nieuwe thuis is daarbij iets wat snel over het hoofd wordt gezien. Jammer, want een koud huis zonder elektriciteit, daar zit niemand op te wachten. Zorg dat u er warmpjes bij zit. Weet u uw nieuwe adres, kunt u bij ons al een contract voor energie afsluiten.

Vragen over het afnemen van stroom en gas?

Heeft u vragen over het gas en stroom aanvragen of wilt u meer weten over onze energiecontracten? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,4
  Gemiddeld cijfer
 • 96%
  Beveelt ons aan
 • 2242+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren