Menumenuclose

Alleen stroom, geen gas afnemen bij ENGIE

ENGIE is energieleverancier van gas en stroom. Maar wilt u alleen stroom afnemen en geen gas, dan is dat ook mogelijk bij ENGIE. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u alleen stroom wilt afnemen. Het kan zijn dat u gebruikt maakt van stadsverwarming of blokverwarming, of dat u uw woning volledig verwarmd met elektriciteit, waardoor er geen gas meer nodig is. Of u heeft nog een energiecontract voor gas bij een andere leverancier. 

Vul uw postcode en huisnummer in voor het adres waar u stroom voor wilt afnemen. Kies bij energiesoort of u alleen stroom, alleen gas of stroom & gas wilt afnemen.

Stadsverwarming en blokverwarming

In Nederland maken ongeveer een half miljoen huishoudens gebruik van stadsverwarming of blokverwarming. Bij stadsverwarming wordt restwarmte van bijvoorbeeld industrie via waterleidingen naar uw meterkast gestuurd om uw woning te verwarmen en te voorzien van warm water. 

Bij blokverwarming wordt een heel huizenblok verwarmd met behulp van een collectieve ketel. Alle woningen worden hiermee voorzien van warmte en warm water.

Voordelen

Wanneer uw woning verwarmd wordt met behulp van stadsverwarming of blokverwarming, brengt dat een aantal voordelen met zich mee:

  • U hoeft geen cv ketel aan te schaffen
  • Geen cv ketel onderhoud
  • Milieuvriendelijk door het gebruik van restwarmte
  • Alleen stroom afsluiten is nodig bij een energieleverancier

Nadelen

  • Een storing heeft invloed op een wijk
  • Geen mogelijkheid om te veranderen van aanbieder

Kies zelf uw bron bij ENGIE

Bij ENGIE bieden wij u de mogelijkheid om zelf uw energiebron te kiezen, ook als u alleen stroom en geen gas wilt afnemen. Zo kunt u kiezen uit wind of zonne-energie uit verschillende lokale bronnen. Wanneer u vragen heeft over het afnemen van stroom of een van onze andere energieproducten. Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.